banner
Groep 3

EEven voorstellen!Wij, Ramona, Keshia, Sabrina en Ellis , staan dit jaar in groep 3. We hebben dit jaar twee groepen 3 op school. Groep 3A en groep 3B

In groep 3A staat juf Ramona, twee dagen in de week en juf Sabrina drie dagen in de week. In groep 3B staat juf Keshia drie dagen in de week en juf Ellis twee dagen in de week.Een leuk leerjaar om aan les te geven. De leerlingen zullen dit jaar iets heel belangrijks gaan leren; lezen, rekenen en schrijven!

 

Hoe ziet een dag in groep 3 eruit?In groep 3 begint elke dag met Veilig Leren Lezen. We bieden verschillende activiteiten en opdrachten aan om het leren lezen leuk, spannend en vooral leerzaam te maken. We oefenen met veilig en vlot, met leesboekjes, met een werkboekje maar ook met spelmateriaal. Op deze manier wordt het nooit saai. Na de ochtendpauze gaan we aan de slag met rekenen. Dit doen we met de methode Alles Telt. We werken veel met het digibord, maar natuurlijk ook in een werkschrift en op de leerling-computers. Ook laten we de leerlingen veel spelletjes spelen om zo spelenderwijs te oefenen met rekenen. De middagen vullen we wisselend op.  We geven wereldoriëntatie, maar ook is er tijd om te knutselen, zingen en muziek maken.

 

Wanneer gym:Op donderdag en vrijdag gymt groep 3A en op dinsdag en donderdag gymt groep 3B in de grote gymzaal.

 

Wat leren we in groep 3:De nadruk in groep 3 ligt op het leren lezen. We werken met 12 kernen; na elke kern (3 weken) krijgen we een leestoets. Zo kunnen we goed in de gaten houden of het leren lezen goed blijft gaan. Met rekenen beginnen we met de telrij van 1 t/m 10, splitsen van getallen t/m 10 en ook plus- en minsommen tot 10. Ook klokkijken met de hele uren leren we al in groep 3. Ook rekensommetjes met geld leren we al! In het tweede deel van het schooljaar leren we plus- en minsommen tot 20, splitsen van aantallen, halve uren en wordt het rekenen met geld moeilijker gemaakt. 

Klassenouder:  3A Rachida (moeder van Dina), 3B Astrid (moeder van Zhen) en Melissa (moeder van Danischa)